Rijlessen

Steeds meer mensen ontdekken het plezier dat je kunt beleven aan pony- en paardrijden. Jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, iedereen is het er over eens; als je eenmaal de wereld vanuit het zadel hebt bekeken wil je niet meer anders.

Of je nu een beginnende of gevorderde ruiter of amazone bent, bij Manege Molenruiters kun je terecht voor spring- en dressuurlessen die precies op je niveau zijn afgestemd.

Wij beschikken over pony's en paarden die voor zowel beginners als gevorderden voldoende uitdaging bieden, maar als je een eigen pony of paard hebt kun je die ook gerust meenemen.

Een leskaart is tien weken geldig en geeft recht op tien lessen van elk één uur. In de onderstaande tabel kun je precies zien welke kosten er aan een leskaart verbonden zijn.

  Ponyles Paardenles
Eigen pony/paard € 137,50 € 162,50
Manege pony/paard € 142,50 € 167,50

De lessen worden zes dagen in de week gegeven. Standaard geven wij om-en-om dressuur- en springles. Dit betekent dat je de ene week een uur dressuurles krijgt en de andere week springles. Echter, als je voorkeur uitgaat naar alleen dressuur is dat ook mogelijk. Voor een actueel overzicht van de lesuren, kunt u een kijkje nemen in onze bakbezetting.

 

 

Reserveringssysteem voor het gebruik van de rijbakken

In verband met de huidige lockdown, is het reserveringssysteem weer geactiveerd. Ten opzichte van de vorige keer zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Lees onderstaande tekst daarom goed door.

Let op, alle oude accounts zijn verwijderd. Je moet daarom een nieuw account aanmaken voor het reserveringssysteem.

Reserveer nu knop

Als je tegen problemen aanloopt of ideeën voor verbeteringen hebt, laat het weten via dit formulier.

Voor het reserveren van tijdvakken zijn een aantal regels opgesteld:

  • Maak één account aan per combinatie. Deel je je paard, stem dan even onderling af wie de reserveringen voor je paard doet.
  • Maak enkel reserveringen voor regulier gebruik (lees: rijden of longeren). Voor het loslaten van de paarden hoeft niet gereserveerd te worden. Houdt hierbij echter wel altijd de reserveringen in de gaten; reserveringen hebben altijd voorrang. Bij gunstige weersomstandigheden, graag zoveel mogelijk gebruik maken van de buitenbak voor het loslaten van je paard.
  • Er zijn aparte tijdvakken voor de binnenbakken en voor de buitenbak. De oude hal is beschikbaar voor lease-klanten, de nieuwe hal is beschikbaar voor pensionklanten en gasten.
  • Het reserveren van de buitenbak is voor eigen risico. Dat wil zeggen, indien de omstandigheden plotseling veranderen waardoor de buitenbak niet bruikbaar is en de binnenbakken zijn op dat moment vol, zul je een nieuwe reservering moeten maken voor een ander tijdvak.
  • Indien je in een tijdvak wilt longeren of springen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld van de reservering. Dan kunnen anderen hier rekening mee houden. Wel het verzoek om dit niet op de drukke momenten te doen, zodat we elkaar zo min mogelijk in de weg zitten.
  • Je kunt als gebruiker maximaal één tijdvak per dag reserveren en je kunt maximaal vier reserveringen in de toekomst aanmaken.

 Voor het gebruik van dit reserveringssysteem is een handleiding beschikbaar: Handleiding reserveringssysteem

Welkom bij Manege Molenruiters

Manege Molenruiters is dé manege in het Bildt en omstreken. Al sinds 1966 is manege Molenruiters het ontmoetingspunt voor paard- en ponyliefhebbers.

Manege Molenruiters is de thuisbasis van de stichting Molenruiters, de Landelijke Rijvereniging Molenruiters en de ponyclub Molenwieken. Meer informatie over de vereniging en ponyclub kun je vinden op www.molenruiters.nl

alt

Sinds 2008 is manege Molenruiters aangesloten bij de Stichting Veilig Paardrijden (SVP). Na een grondige beoordelingsronde heeft de SVP het veiligheidscertificaat Veilig Paardrijden toegekend aan onze manege. Hierdoor heeft u de zekerheid dat onze accommodatie aan de laatste veiligheidseisen voldoet.

Onze manege heeft de beschikking over twee ruime rijhallen en een ruime rijbak in de buitenlucht. Daarnaast kunt u in onze kantine altijd terecht voor een gezellig praatje en kunt u onder het genot van een drankje genieten van de rijkunsten van mede paardenliefhebbers.

alt

Kortom, manege Molenruiters is het adres als u in een ongedwongen sfeer wilt genieten van al het moois dat de paardensport te bieden heeft.

Veilig paardrijden

logo keurmerk SVP

Met ingang van 1 januari 2008 is Manege Molenruiters aangesloten bij de Stichting Veilige Paardensport (SVP). Deze stichting heeft tot doel om het paardrijden in Nederland veiliger te maken.

Onderdeel van dit lidmaatschap is de toewijzing van het SVP veiligheidscertificaat. Dankzij dit certificaat bent u ervan verzekerd dat de omstandigheden op en rond de manege voor zowel u als uw paard veilig en vertrouwd zijn.

Voor meer informatie over de Stichting Veilige Paardensport en haar doelstellingen kunt u een kijkje nemen op de website van de SVP.

Bakbezetting tijdelijk niet beschikbaar

Wegens technische problemen is de bakbezetting tijdelijk niet beschikbaar. We proberen de bakbezetting zo snel mogelijk weer beschikbaar te hebben.