Afdrukken
Categorie: Nieuws Nieuws
Gepubliceerd: 01 mei 2020 01 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2020 01 mei 2020

Na een aantal weken waarin er veel is veranderd op en om de manege en waarbij veel kinderen het ponyrijden even hebben moeten missen, mogen er onder strikte voorwaarden weer ponylessen worden gegeven. Lees de informatie hieronder goed door om verrassingen en teleurstellingen te voorkomen.

De lessen mogen alleen in de buitenbak gegeven worden. Hierdoor zijn we wat afhankelijker van de weersomstandigheden, maar is er dus ook minder capaciteit dan normaal. Dit betekent dat niet iedereen direct weer op les zal kunnen komen. De lessen zullen vanaf maandag 4 mei weer opgestart worden (5 mei zullen er geen lessen zijn in verband met bevrijdingsdag).

Hoe zullen de lessen er ongeveer uitzien:

Deze regels zullen ook via WhatsApp aan de ouders verzonden worden en zullen tevens in de stallen worden opgehangen. Het verzoek aan alle ouders om dit vooraf al met de kinderen door te nemen, zodat iedereen goed voorbereid naar de manege kan komen.

Voor de pensionklanten geldt dat er een schema zal worden opgesteld om te voorkomen dat er alsnog teveel mensen op het manegeterrein rondlopen.

De hierboven beschreven maatregelen zijn afgestemd met en goedgekeurd door de gemeente.

Dit alles klinkt wel een beetje streng en past ook niet helemaal in de manier waarop we tot op heden gewend waren om met de lessen om te gaan, maar toch is het belangrijk voor iedereen om zich goed aan deze regels te houden. Alleen op deze manier kunnen we de lessen weer voorzichtig opstarten en we hopen dat dit voldoende zal blijken om op een zeker moment de lessen verder uit te kunnen bouwen.

We rekenen op ieders medewerking en begrip.

Voor de volledigheid zijn hieronder de originele brief aan de gemeente en aanvullende tips vanuit NOC*NSF te downloaden:
Brief aan de gemeente met het Corona-protocol
Tips en aanwijzingen vanuit NOC*NSF